форумы для сео продвижения

Різні експерименти в сео просуванні показують досить високу ефективність форумів для розкрутки сайту. З погляду сео, існує два основні методи роботи з цими майданчиками. Перший - ми залишаємо посилання на сайт, що просувається, з рекламним текстом і привабливим закликом перейти на цільову сторінку. Другий - залишити згадку свого сайту у вигляді назви компанії або домену. Кожен приватний seo спеціаліст володіє своїми власними напрацюваннями роботи з даним видом майданчиків і особистою базою.

Вибір найбільш ефективних форумів для лінкбілдингу

Складіть список можливих форумів. Насамперед рекомендуємо зайти в аналітику і подивитися, з яких інтернет-ресурсів переходять на ваш сайт. Можливо, серед побаченого списку виявляться форуми, де хтось із користувачів інтернету залишив згадку про вашу діяльність. Таким чином з'являється можливість більш ретельно опрацювати ці майданчики і отримувати ще більше трафіку і конверсій. Опитайте своїх клієнтів, прихильників і послідовників і вивчіть будь-яку інформацію, що показує їхні часто відвідувані сайти і форуми. Використовуйте різні комбінації ключових слів щодо тематики вашого сайту з приставкою "форум", щоб відібрати найкращі майданчики з органічної видачі Google. Для найкращої рентабельності обирайте форуми з 1000 і більше учасниками і в середньому 10-15 нових повідомлень на день, не враховуючи спам-повідомлень.

Типи форумів, яких слід уникати

  • Форуми, на яких заборонені посилання
  • Форуми з великою кількістю спам-коментарів/повідомлень
  • Форуми, якими керують конкуренти

Як почати маркетинг на форумі:

  • Постарайтеся зайти заздалегідь (зареєструватися раніше) на багатообіцяючих нових форумах, щоб максимізувати свій вплив.
  • Переконайтеся, що ви розумієте і дотримуєтеся правил форуму щодо рекламного контенту.
  • Отримайте дозвіл модератора на все, у чому ви не впевнені.
  • Перевіряйте свої тексти, перш ніж публікувати їх.
  • Представте себе вдумливим повідомленням про те, чому ви приєдналися до форуму і що ви сподіваєтеся привнести в нього.
  • Зробіть себе цінним для спільноти.
  • Вставте посилання за допомогою HTML або BBCode (код форматування дошки оголошень, який використовується на деяких форумах) у підписи на форумі. Деякі з найважливіших форумів не дозволяють цей тип просування підписних посилань, інакше вас буде забанено. Обов'язково дотримуйтесь правил форуму.
  • Відстежуйте трафік і конверсії, щоб побачити, які форуми приносять результати.
  • Публікуйте проникливі та корисні коментарі кілька разів на тиждень, щоб із часом завоювати довіру і підвищити свою репутацію.

Маркетингові тактики форуму, яких слід уникати:

Не розміщуйте посилання в основній гілці повідомлень.

Не втручайтеся в драму на форумі і не публікуйте/відповідайте, коли злитеся.

Не публікуйте маркетингові повідомлення як новачок, якщо тільки ви не домовилися з адміністратором або власником форуму про платну рекламу, таку як прикріплений пост.

Отримайте максимум від кліків на форумі: посилання на спеціально створену цільову сторінку

Для досягнення найкращих результатів створіть персоналізований досвід для нових відвідувачів форуму, які перейшли на цільову сторінку. В ідеалі сторінка має звертатися безпосередньо до психології та потреб тих, хто перейшов на сторінку з форуму. Це змушує відвідувача почуватися бажаним, повідомляє йому, що він перебуває в потрібному місці, і направляє його (зі спеціальним закликом до дії) до наступного бажаного кроку. Спрямовуючи трафік форуму на конкретну цільову сторінку, ви можете підвищити рейтинг своєї сторінки і переконатися, що нові відвідувачі бачать відповідний для них контент. Це може бути вступний контент про ваш продукт або послугу і його основні переваги, він може висвітлювати продукти/послуги/функції або надавати ексклюзивні пропозиції, які найбільше сподобаються користувачам форуму. Постійно оновлюйте і тестуйте цільові сторінки. Це допоможе вам визначити найкращий тип контенту на вашому сайті для лояльної та гарячої аудиторії.

База форумів України

Пропонуємо завантажити/скопіювати базу українських форумів.

https://kiev.com.ua/forums/

http://tavria.org.ua/forum/index.php

http://today.od.ua/forum/

http://vpoltave.net/index.php

http://www.bookersite.com/index.php

http://www.diveteam.com.ua/forum/

http://www.fishing-club.te.ua/index.php

https://g-news.com.ua/forum_smf/index.php

http://www.kharkovforum.com

http://www.kremenchug.ua/forum/

http://www.management.com.ua/forum_common/

http://www.merefa.net/forum/index.php

http://www.okhtyrka.net/component/option,com_fireboard/Itemid,224/

http://www.poltavaforum.com/

http://www.rup.com.ua/?req=forum

http://www.zabor.zp.ua/forum/index.php

https://www.ztinfo.info/forum/

https://dou.ua/forums/

https://forum.boyarka.net/index.php

https://forum.durdom.in.ua/index.php

https://forum.finance.ua/?ef0f6afaedeba